Boeken

2011 Tierelieren over de dood 

 

Tierelieren over de dood

"Het eerste jaar na iemands overlijden is het moeilijkst. Zegt men. Alle eerste keren. Alle fases, feestdagen en beladen momenten waar je doorheen moet met een lege plek aan tafel en met het gevoel dat al je zenuwen blootliggen.Ik heb besloten om op te schrijven wat me bezighield tijdens dat jaar."

Ik schreef dit boek in 2011, het jaar waarin mijn vader heel plotseling na een kort ziekbed overleed. Het is een boek over rouw, maar ook zeker met een dosis humor en relativering.

2019 Een dag uit het leven van een eendagsvlieg

 

Een dag uit het leven van een eendagsvlieg

Vlieg is allesbehalve een saai en irritant insect, in al zijn eenvoud heeft hij de kunst van het leven behoorlijk onder de knie. Zijn vriend Motje is het daar niet direct mee eens, maar wordt gaandeweg het boek toch aan het denken gezet. Een dag uit het leven van een eendagsvlieg is een vrolijk kinderboek met een diepere laag en kleine (woord)grapjes.

‚ÄčMet tekeningen van Anna Tien. 

Zwientie in den Achterhook

‘Lieve kindertjes van d’n Achterhook, jullie zullen wel denken: ‘Waar ligt dat Nederland eigenlijk waar ze het op het niejs over hebben? Ik herken helemaal niks van alles wat ze allemaal zitten te näölen.  Stikstof, flats en files? Waor dan? Ik zie het kats nargens.’
Aldus Zwientie, het bekendste zwijn van de Achterhoek. Dit knorrige, mopperende varken geeft in dit rijk geïllusteerde boek een uitgebreide rondleiding door de Achterhoek, waarin hij vertelt over de natuur, het dorpsleven, de tradities, geschiedenis en uiteenlopende eigenaardigheden van de plaatselijke bevolking. In het Nederlands én Achterhoeks. Zodat de blagen ook nog een mopje plat leren. Machtig mooi man!

 

Het boek is geschreven door Rienke Beernink en de illustraties zijn van de hand van Derk-Jan Rouwenhorst.